Ik wil graag de eigenaar van een domein .COM, .NET, .ORG veranderen. Wat is de procedure en hoe lang duurt het?

Ik wil graag de eigenaar van een domein .COM, .NET, .ORG veranderen. Wat is de procedure en hoe lang duurt het?

Als U de eigenaar van het domein bent, ga dan naar deze pagina http://www.amenworld.nl/domains/chgowner_start.html  vul de domein naam in en volg de stappen doorgegeven. Als U de inlog gegevens ingevuld hebt, kunt U de gegevens van de nieuwe eigenaar in vullen.

Naar de betaling, zullen de gegevens van de eigenaar veranderen en de Whois database word geactualiseerd met de informatie die U ingevuld hebt. Met dit proces wordt er een extra jaar toe gevoegd bij de verloopdatum.

Waarschuwing: Als U niet de eigenaar van het domein bent, voor dat U het proces gaat beginnen, moet U aan de actuele en nieuwe eigenaar vragen om U als Desginated Agent te wijzen, zodat U dit proces namens hun kunt maken. Het is belangrijk om een copy te bewaren van deze aanstelling,  om het te laten zien wanneer het nodig is.

 

Wat is een Designated Agent?

De Designated Agent is een persoon of een entiteit die uitdrukkelijk is toegestaan bij de actuele en nieuwe eigenaar, om namens hun de actualisatie van de data van het domein goed te kuren.

 

Wat gebeurd er naar de wijzigen van de eigenaar van een domein .COM, .NET, .ORG?

Op het eind van het proces, de actuele en nieuwe eigenaar zullen een notificatie per e-mail krijgen met de bevestiging van het proces, met een samenvatting van de oude en de nieuwe data. Zoals in de nieuwste Icann regel-lijnen (organisatie die beslist over de regels voor het beheer van domeinen .COM, .NET, .ORG), zal het niet mogelijk zijn om de domeinnaam te verhuizen naan een andere registrar binnen 60 dagen na de verandering van de eigenaar van het domein.