Hosting Products Terms and Conditions – valid until December 12th, 2013

Algemene voorwaarden voor bestelling van een dienst Shared Hosting

valid until December 12th, 2013

Deze Voorwaarden gelden voor alle Shared Hostingoplossingen die via de website van Amen zijn besteld.

Deze Voorwaarden vormen een onlosmakelijk en essentieel onderdeel van de Algemene Voorwaarden voor Dienstverlening (“AVD”). In deze Voorwaarden wordt vastgesteld waaronder Amen de Dienst voor Shared Hosting (“SH-dienst”) aan de Klant levert.
De specificaties van het gekozen pakket zoals deze op de factuur worden vermeld, maken tevens onlosmakelijk deel uit van deze voorwaarden.

DEFINITIES

“Autoriteit”: nationale of internationale instelling die verantwoordelijk is voor het opstellen van de regels, procedures en voorwaarden voor het toewijzen van domeinnamen en het beheer van zogenaamde Whois-databanken van een of meerdere domeinnaamextensies (.com, .fr, .info, enz.).
“MX-record”: verwijzing in een DNS-zone die aangeeft welke server geconfigureerd is om e-mails voor de betreffende domeinnaam te ontvangen.
“E-mail” of “Mail”: elektronische post die via het Internet wordt verstuurd door middel van diverse protocollen, zoals POP3 en IMAP.
“Beheerder”: organisatie die voor rekening van de Klant de aanvragen voor domeinnamen bij de bevoegde Autoriteit indient en de domeinnamen beheert.
“IMAP” (Internet Message Access Protocol): protocol waarmee e-mails op een e-mailserver opgehaald kunnen worden.
“Software”: alle computerprogramma’s, databanken, scripts, procedés, besturingssystemen, enz. die bestemd zijn voor de automatische verwerking van gegevens die Amen en/of de respectievelijke uitgever in het kader van de Dienst ter beschikking van de Klant heeft gesteld.
“POP3” (Post Office Protocol Versie 3): protocol waarmee e-mails op een e-mailserver opgehaald kunnen worden.
“Registrar”: instelling die of bedrijf dat van de Autoriteit toestemming heeft gekregen om een of meerdere domeinnaamextensies te beheren.
“Spam”: elektronisch bericht dat ongevraagd per e-mail – al dan niet via een massamailing – is verstuurd, meestal voor onder andere frauduleuze, commerciële en reclamedoeleinden.
“E-mailserver”: computerserver voor de overdracht, opslag en verwerking van e-mails.
“DNS-servers”: computerservers voor een bepaalde domeinnaam waardoor bijvoorbeeld een domeinnaam aan een IP-adres kan worden gekoppeld.
“Dienst”: de Dienst die het onderwerp van deze voorwaarden vormt.
“DNS-zone”: geheel van technische configuraties van de DNS-servers van de domeinnaam waarmee bijvoorbeeld de regels voor redirecting of de e-mailservers van een domeinnaam vastgesteld kunnen worden.

1 – Beschrijving van de Dienst voor Shared Hosting

De Klant dient de Dienst voor Shared Hosting te activeren via zijn Amen Controle Paneel. Met deze Dienst levert Amen opslagruimte op een harde schijf van een van de servers van Amen die bestemd is voor het delen van ruimte voor webhostingdiensten, waarvan de technische eigenschappen op de website van Amen en/of in het Amen Controle Paneel worden beschreven. De servers van Amen bevinden zich in Italië in het datacenter INET, gevestigd aan de Via Darwin 85, Settimo Milanese (MI) en staan in verbinding met het netwerk van telecomoperators.

De Dienst voor Shared Hosting wordt aangeboden via diverse oplossingen, die elk hun eigen specifieke technische kenmerken hebben. De beschikbare oplossingen voor Shared Hosting worden gepubliceerd en regelmatig bijgewerkt op de website van Amen, inclusief de bijbehorende technische kenmerken en tarieven. Amen behoudt zich het recht voor tijdens de duur van de overeenkomst promotieacties te voeren die op de website van Amen gepubliceerd zullen worden; de voorwaarden en definities van deze Bijzondere Voorwaarden zijn tevens op deze acties van toepassing, in het bijzonder de bepalingen met betrekking tot de limieten voor opslag en dataverkeer.
Amen wijst de Klant erop dat het niet mogelijk is dezelfde domeinnaam tegelijkertijd op een Linux- en een Windowsplatform te hosten, tenzij anders vermeld bij het pakket.

De keuze van het type server (bijvoorbeeld Linux of Windows) waarop de Dienst voor Shared Hosting geactiveerd zal worden ligt volledig bij de Klant die zijn keus dient te baseren op zijn behoeften en de verantwoordelijkheid hiervan op zich neemt.

2 – Voorwaarden van de Dienst voor Shared Hosting (SH)

DOMEINNAAM: De Hosting service die wordt uitgevoerd door Amen is zowel gerelateerd aan de domeinnamen van de cliënt die onderhouden worden door Amen in Maintainer, Registrar of Reseller kwaliteit die de DNS van Amen gebruiken, als aan de domeinnamen die niet door Amen worden onderhouden.

Als de domeinnamen in Maintainer, Registrar of Reseller kwaliteit door Amen worden onderhouden, gaat de cliënt akkoord met het volgende. De cliënt zal tijdens de duur van het huidige contract de domeinnaam niet vervangen of verplaatsen naar een andere Maintainer en zal de DNS die gerelateerd zijn aan het domein van Amen niet veranderen naar externe DNS. De Klant is gehouden de gegevens te allen tijde te bewaren op een andere drager dan die van Amen, in het bijzonder voordat hij de domeinnaam verhuist of laat verlopen of bij het uitblijven van een domeinvernieuwing of bij verandering van de DNS.

In geval van domeinnamen die niet door Amen worden beheerd dient de Klant de SH-dienst te koppelen aan een domeinnaam waarvan hij houder is of aan een domeinnaam die nog beschikbaar is op het moment van aanschaf van de SH-dienst en die de Klant zo spoedig mogelijk daarna dient te laten registreren. De Klant erkent en stemt ermee in dat indien hij tijdens de duur van dit contract de SH-dienst wenst te koppelen aan een niet door Amen beheerde domeinnaam anders dan die is aangegeven op het moment van aanschaf van de SH-dienst, de SH-dienst wordt opgezegd en de gehoste gegevens automatisch worden gewist. Amen kan in geen enkel geval aansprakelijk worden gesteld voor het in stand houden en/of opslaan van gegevens. De Klant is derhalve gehouden de gegevens voortdurend op een andere drager dan die van Amen te bewaren.

De klant is op ieder moment gerechtigd de domeinnaam naar Amen te verhuizen, die in dat geval de Beheerder van deze domeinnaam wordt. De Klant dient deze verhuizing verplicht door te geven via zijn Amen Controle Paneel zodat Amen kan nagaan of de Klant inderdaad de rechtmatige houder/eigenaar van de domeinnaam is die hij naar Amen wil verhuizen. Indien Amen vaststelt dat de Klant niet de rechtmatige houder/eigenaar van de domeinnaam blijkt te zijn of de Klant geeft de verhuizing van de domeinnaam niet door via zijn Amen Controle Paneel, dan worden de via de SH-dienst gehoste gegevens automatisch gewist, zonder dat de Klant aanspraak kan maken op enige terugbetaling, vergoeding of schadeloosstelling. De Klant vrijwaart Amen van iedere aansprakelijkheid te dezer zake.

OPSLAGRUIMTE: Het is de Klant niet toegestaan de maximale opslagruimte te overschrijden horende bij het door de klant bestelde pakket en welke wordt vermeld op de website van Amen. Indien de klant dit toch overschrijd zal Amen het hostingpakket, al dan niet met een waarschuwing, tijdelijk op non-actief zetten totdat de klant weer onder het limiet komt. Het is de Klant niet toegestaan de opslagruimte te gebruiken om handelingen uit te voeren voor het opslaan van gegevens boven 1 Gb. Indien de Klant dit toch doet, kan Amen de Dienst voor Shared Hosting stopzetten en het contract middels rechtswege ontbinden, zulks uitsluitend voor rekening en risico van de klant.

De Klant wordt erop gewezen dat de SH-Dienst uitsluitend hosting van websites ten doel heeft. De Klant verbindt zich er uitdrukkelijk toe de hostingruimte nimmer aan te wenden voor het opslaan, bewaren of archiveren van elektronische dossiers, documenten en zogenaamde “log”-bestanden (waarin onder meer IP-adressen geregistreerd worden), enzovoort. De Klant erkent en stemt ermee in dat ieder gebruik van de opslagruimte voor doeleinden anders dan de hosting van websites van rechtswege de ontbinding van de SH-Dienst met zich meebrengt, zelfs zonder voorafgaande kennisgeving en zonder dat de klant aanspraak kan maken op enige terugbetaling, vergoeding of schadeloosstelling.

DATAVERKEER LIMIETEN: De Klant is gehouden de aanwijzingen van technische aard op te volgen die Amen hem zal verstrekken indien hij programma’s of applicaties in zijn opslagruimte niet correct geïnstalleerd heeft. De Klant is zelf verantwoordelijk voor zijn bestanden, programma’s, scripts en content van de opslagruimte. De Klant dient voornoemde programma’s, scripts, bestanden en gegevens up-to-date te houden en te beheren om zich in te dekken tegen veiligheidslekken, aanvallen, vertragingen en risico’s voor het platform en/of de servers. Meer in het algemeen is de Klant gehouden de meest recente versies van de gebruikte producten en applicaties te gebruiken. Iedere tekortkoming van de Klant om de meest recente versies te gebruiken of om de programma’s, scripts en andere applicaties in stand te houden waardoor een risico ontstaat voor het platform en/of de servers, dan wel waardoor de werking ervan wordt belemmerd of waardoor andere klanten worden gehinderd, kan tot gevolg hebben dat de SH-dienst onverwijld wordt opgeschort, of in voorkomend geval zelfs wordt ontbonden zonder dat de Klant aanspraak kan maken op enige terugbetaling, vergoeding of schadeloosstelling.

DATABASE LIMIETEN: Het is de Klant niet toegestaan de database limieten te overschrijden horende bij het door de klant bestelde pakket en welke wordt vermeld op de website van Amen. Indien de klant dit toch overschrijd zal Amen de toegang tot de database, al dan niet met een waarschuwing, tijdelijk op non-actief zetten totdat de klant weer onder het limiet komt.

Indien de Klant de bepalingen van de Algemene Voorwaarden voor Diensten, de Bijzondere Voorwaarden en de kenmerken en technische limieten van de SH-dienst niet in acht neemt waardoor het niveau van de aan de andere Klanten geleverde diensten of de veiligheid van de platforms, servers of systeembronnen in gevaar wordt gebracht, behoudt Amen zich het recht voor om de SH-dienst op elk moment, ongeacht de reden en zonder enig bewijs, onverwijld en zonder voorafgaande kennisgeving op te schorten, zulks tot de Klant zijn verplichtingen volledig is nagekomen. Indien de Klant verzuimt zich te conformeren aan zijn verplichtingen of in geval van herhaaldelijke schending hiervan, behoudt Amen zich het recht voor de levering van de SH-dienst van rechtswege en uitsluitend voor rekening en risico van de Klant te ontbinden, zonder dat de Klant aanspraak kan maken op de terugbetaling van alle door hem betaalde bedragen of een gedeelte hiervan en/of de toekenning van enige compensatie en/of schadevergoeding.

ANDERE LIMIETEN: De Klant dient de CPU (Central Processing Unit – Centrale Verwerkingseenheid of processor) te gebruiken overeenkomstig de gemiddelde waarden die voor shared hosting worden gebruikt, dus ongeveer 0,5% van het totaal. In ieder geval is het niet toegestaan dat de piekwaarden 3% van de totale CPU van de machine overschrijden. Indien de Klant deze limieten niet in acht neemt, behoudt Amen zich het recht voor (i) dit contract van rechtswege te ontbinden, zonder dat de Klant aanspraak kan maken op enige terugbetaling, vergoeding of schadeloosstelling en (ii) de Klant in rechte te vervolgen teneinde vergoeding en schadeloosstelling te verkrijgen van de eventueel geleden schade.

AANVULLENDE DIENSTEN: Amen biedt kosteloos de service websitebuilder aan waarmee de Klant zijn eigen website kan ontwerpen zonder kennis van programmeertalen. Amen wijst de Klant erop dat de service websitebuilder onlosmakelijk verbonden is met het gekozen platform. Dientengevolge gaan de gegevens van de website verloren en kunnen niet meer worden teruggehaald bij omzetting van het platform van Windows naar Linux en omgekeerd. De Klant vrijwaart Amen van iedere aansprakelijkheid te dezer zake. De Klant is gehouden zijn gegevens op een andere drager dan die van Amen op te slaan alvorens van platform te veranderen. In alle gevallen biedt Amen de dienst “als zodanig” aan zonder garantie van enige aard van Amen, met name met betrekking tot de afstemming van de functionaliteiten van de software op de behoeften en eisen van de Klant, de niet-onderbreking of afwezigheid van fouten, het corrigeren van gebreken, bugs, enzovoort.

Amen biedt de Klant tevens de software aan, die de Klant kan bestellen en downloaden via zijn Amen Controle Paneel na betaling van de betreffende bedragen zoals vermeld op de website van Amen. Deze software is een tool om websites te ontwerpen. In het bijzonder neemt de Klant er nota van dat de licentie slechts geldig is voor de installatie op één enkele computer en dat het ten strengste verboden is de Software en/of in voorkomend geval de documentatie op welke wijze dan ook te kopiëren, te reproduceren, af te beelden, aan te passen, te wijzigen, te decompileren of te decoderen. In alle gevallen gaat de klant ermee akkoord dat de software “als zodanig” wordt aangeboden zonder garantie van enige aard van Amen, met name met betrekking tot de afstemming van de functionaliteiten van de software op de behoeften en eisen van de Klant, de niet-onderbreking of afwezigheid van fouten, het corrigeren van gebreken, bugs, enzovoort.

Amen biedt de Klant tevens de software aan van het Amerikaanse bedrijf Sitoo, die de Klant kan bestellen en downloaden via zijn Amen Controle Paneel na betaling van de betreffende bedragen zoals vermeld op de website van Amen. De Klant dient akkoord te gaan met de voorwaarden en definities van de licentie van Sitoo die op het volgende adres te vinden zijn: www.SiteStudio.com. In het bijzonder neemt de Klant er nota van dat de licentie slechts geldig is voor de installatie op één enkele computer en dat het ten strengste verboden is de Software en/of in voorkomend geval de documentatie op welke wijze dan ook te kopiëren, te reproduceren, af te beelden, aan te passen, te wijzigen, te decompileren of te decoderen. In alle gevallen gaat de klant ermee akkoord dat de software “als zodanig” wordt aangeboden zonder garantie van enige aard van Amen, met name met betrekking tot de afstemming van de functionaliteiten van de software op de behoeften en eisen van de Klant, de niet-onderbreking of afwezigheid van fouten, het corrigeren van gebreken, bugs, enzovoort. Overeengekomen wordt dat de garantie zoals bepaald in de artikelen 1641 van het Franse Burgerlijk Wetboek uitdrukkelijk wordt uitgesloten voor software. De Klant vrijwaart Amen en Sitoo derhalve van iedere aansprakelijkheid te dezer zake.

Amen biedt de Klant tevens de software aan van Softaculous, die de Klant kan bestellen en downloaden via zijn Amen Controle Paneel na betaling van de betreffende bedragen zoals vermeld op de website van Amen. In sommige gevallen wordt dit product Add-ons of Apps manager genoemd. In alle gevallen gaat de klant ermee akkoord dat de software “als zodanig” wordt aangeboden zonder garantie van enige aard van Amen, met name met betrekking tot de afstemming van de functionaliteiten van de software op de behoeften en eisen van de Klant, de niet-onderbreking of afwezigheid van fouten, het corrigeren van gebreken, bugs, enzovoort. De Klant vrijwaart Amen derhalve van iedere aansprakelijkheid te dezer zake.

Amen biedt de Klant tevens de software aan van Urchin die de Klant kan bestellen en downloaden via zijn Amen Controle Paneel na betaling van de betreffende bedragen zoals vermeld op de website van Amen. In alle gevallen gaat de klant ermee akkoord dat de software “als zodanig” wordt aangeboden zonder garantie van enige aard van Amen, met name met betrekking tot de afstemming van de functionaliteiten van de software op de behoeften en eisen van de Klant, de niet-onderbreking of afwezigheid van fouten, het corrigeren van gebreken, bugs, enzovoort. De Klant vrijwaart Amen derhalve van iedere aansprakelijkheid te dezer zake.

Amen biedt tevens de Blogdienst aan waarvan de technische kenmerken op de website van Amen worden vermeld. De Blogdienst wordt aangeboden via het platform van het moederbedrijf van Amen, Dada S.p.A.

De Klant verbindt zich ertoe de SH-dienst en de Aanvullende Diensten te gebruiken met volledige inachtneming van alle wettelijke, reglementaire en overheidsbepalingen, zoals met name de bepalingen met betrekking tot de werking van e-commerce, informatieverstrekking, bescherming van minderjarigen, inachtneming van de menselijke waardigheid, intellectuele eigendom en meer in het algemeen de rechten van derden. De Klant garandeert in het bijzonder dat hij ten behoeve van het gebruik en de exploitatie van de SH-dienst en de Aanvullende Diensten de beschikking heeft over alle i) hierop betrekking hebbende intellectuele eigendomsrechten, en ii) de vereiste vergunningen van derden, met name ten behoeve van de exploitatie van hun afbeeldingen, zaken, enz. alsmede voor het plaatsen van hypertextlinks.

GEBRUIK: De klant verplicht zich binnen alle limieten van het door hem bestelde pakket te blijven. Amen beheert niet de content of configuratie van de SH en deze blijft te allen tijde de verantwoordelijkheid van de klant.

AANSPRAKELIJKHEID: de dienst zal. voor de duur van het contract, 7 dagen per week 24 uur per dag actief zijn tenzij er onderhoud aan die dienst plaatsvindt of door onvoorziene omstandigheden. Amen is niet aansprakelijk voor het niet beschikbaar zijn van de dienstverlening en doet haar uiterste best om bij onvoorziene technische problemen welke niet veroorzaakt zijn door de klant deze zo snel mogelijk op te lossen. Amen mag te allen tijde de dienst opschorten indien zij dit redelijkerwijs nodig acht.

3 – Duur

De duur van de Dienst is de periode die de Klant heeft opgegeven bij de onlinebestelprocedure. Na afloop van deze periode zal de SH-dienst automatisch worden stopgezet en de gegevens gewist. Vóór de Verloopdatum dient de Klant de Dienst online te verlengen en te betalen met inachtneming van de door Amen verstrekte instructies.

Indien de Dienst niet binnen de vereiste termijnen en onder de vereiste vormen wordt verlengd, zal deze automatisch vervallen na afloop van de betreffende periode. De Klant is gehouden zijn gegevens voor de Verloopdatum op te slaan op dragers anders dan die van Amen. De Klant vrijwaart Amen van iedere aansprakelijkheid te dezer zake.